Top Ad unit 728 × 90

Friss Hírek

emberiség

Háborút finanszíroz az IMF

Vlagyimir Putyin orosz államfő azzal vádolja az ukrán kormányt, hogy az IMF pénzéből fizeti az országban dúló polgárháború költségeit. Szerinte ezt nem kéne hagynia a Valutaalapnak.

Vlagyimir Putyinnak nincs kifogása az ellen, hogy Ukrajna hitelt vegyen fel a Nemzetközi Valutaalaptól vagy más nagy nemzetközi hitelintézetektől, de felhívta a figyelmet arra, hogy ezeknek a szervezeteknek meg kellene akadályozniuk, hogy az ukránok az ország keleti részén dúló "civilek elleni háborúra" használják fel a pénzüket - idézte az orosz államfőt a RIA Novosztyi.

Természetesen mindannyian készek vagyunk arra, hogy pénzügyileg támogassuk Ukrajnát, ám ezt a pénzt az ország egyszerű állampolgárainak szánjuk, nem pedig bizonyos oligarcháknak és csalóknak - tette hozzá sajtótájékoztatóján. Az IMF hagyományosan tartózkodik attól, hogy olyan országoknak adjon hitelt, amelyek háborúban állnak. Putyin szerint ehhez ragaszkodni kellene Ukrajna esetében is, mert fennáll a veszélye annak, hogy a kijevi kormány a meghatározott célra kapott forrást másra használja.


Hol? Mi? Ki?



Kijev 17 milliárd dolláros hitelkeretet kapott az IMF-től, amelynek első részletét, 3,16 milliárd dollárt, már májusban átutalták az ukrán költségvetésbe. Ukrajna összesen 27 milliárd dollár forrásra számíthat a Valutaalaptól, a Világbanktól és az Európai Uniótól. Ebből 14 milliárd érkezhet meg 2014-ben. Putyin szerint fennáll a veszélye annak, hogy ezeket a pénzeket ködbe burkolózó magánbankokba szivattyúzzák át vagy egyszerűen ellopják.

Sőt tudomása van róla, hogy a támogatások nagy részét helyi oligarchák kezében lévő magánbankokba utalták át. Hol ez a pénz? Mi lett vele? Ki rakta zsebre? - tette fel a szónoki kérdéseket, amelyekre azzal válaszolt, hogy sem az IMF, sem az ukránok nem tudják, hová lettek a pénzek.

Putyinnak javaslata is van. Szerinte először is a kijevi kormányerőknek be kellene szüntetniük a harci cselekményeket. Utána szabadna csak átutalni az ukránoknak a hitelrészleteket, akiknek ebből törleszteniük kellene külföldi adósságukat, példának okáért az Oroszországból importált energiahordozók ellenértékét.

forrás: napi.hu


Az IMF-et valószínűleg nem kell olvasóinknak bemutatnunk. Szinte mindenki tisztában van vele, hogy egy olyan erőszakos gazdasági szervezettel van dolgunk, ami országokat és gazdaságokat dönt romba. Emlékeim szerint ahova "betették a lábuk" ott sok jó nem származott ebből. Először a hitel, aztán a feltételeik... Azon persze már többen horkannak fel, hogy az ilyen szervezetek a profitért és a hatalomért ölni is képesek. Ilyen a természetünk. Már az ősemberek mellkasában is dárdahegyeket találtak. Embert ölni viszont sokféle módon lehetséges. Ez esetben még csak nem is a színfalak mögött zajlanak az események. Az első sorból nézhetjük végig a globális elit egy részének emberéleteket követelő, de annál nagyobb profittal járó sakkjátszmáját. (a szerk.)
Háborút finanszíroz az IMF Reviewed by envagyokapeterproba on 6:49 Rating: 5
All Rights Reserved by KontrollProba © 2014 - 2015
Powered By WordPress24x7

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

Üzemeltető: Blogger.